Webdesign Odsherred og resetn af vandkandtsdanmark

Morten Andersen

Webdesign Odsherred – styrke en udfordret region.

Odsherreds detailhandel og produktionsvirksomheder er i stigende grad udfordret af affolkning og en høj arbejdsløshed i regionen.

En udvikling lig mange andre sommerhusområder i vandkantsdanmark.
I sommermånederne et inferno af glade købelystne sommerhusgæster, mens resten af året ligger næsten dødt hen.

Webdesign Odsherred
Kontakt mig hvis du vil hører mere om hvordan du eller jeres firma kommer godt igang med en webshop – morten@hjemmesider.dk / Tlf.: 5194 8012

Etablering af Webshop – en del af løsningen

Det lokale erhvervsliv kender desværre alt for godt til de halvtomme forretningsgader i Odsherreds hovedstad Nykøbing Sjælland, samt de omkringliggende landsbysamfund.
En af løsningerne, der kan være med til at forøge indtjeningen for Odsherreds detailhandel , er at sælge produkter på internettet.
Etablering af en webshop kan være med til at fastholde et trofast sommerhus publikum året rundt. Mange forretningsdrivende arbejder dygtigt på, at kunden skal have en oplevelse med hjem, når de i sommerferien shopper i det skønne Odsherred. En oplevelsesøkonomisk tankegang, der med et gennemtænkt webdesign og e-strategi kan implementeres i en webshop, for på den måde at fastholde publikum/kunderne året rundt.

Det bringer rigtig nok ikke folk tilbage på gågaden, men kan være med til at give en økonomisk indsprøjtning og dermed mulighed for en generel styrkelse af lokalområdet.

Det har vi prøvet – det hjalp ikke?

Desværre har mange en negativ oplevelse, når det drejer sig om at sælge produkter på internettet. E-handel går kun en vej – op! Hvorfor virker det så ikke for min forretning?

Et hurtigt modspørgsmål vil ofte give en del af svaret.
Hvor meget tid og økonomi er der brugt til webshoppen i forhold til den fysiske butik?
Nej, en internet satsning er ikke et billigt hurtigt quickfix for forretningen og dens indtjening!
Et forretningslokale på gågaden i en købstad koster typisk mellem 5.000 – 20.000 kr. om måneden. Her er altså kun tale om leje af de fysiske lokaler. Oven i det kommer drift, vedligeholdelse, forsikringer, lønninger etc.
Omkostninger der samlet set ligger mange 1000% over, hvad de samme forretninger og firmaer typisk benytter på deres digitale shop!

5 gode råd ( webdesign Odsherred )

1) Vælg dine kampe med omhu

De færreste har et budget hvor “The sky’s the limit”. Derfor er det vigtigt, at styre budget og projekt, så der opnås størst mulig udbytte. For at gøre det på en effektiv måde, kræver det en detaljeret plan for hele projektet.
Design (webdesign), teknik (shop system), markedsføring (online som offline), drift og vedligehold, logistik etc.

2) Integrer webshoppen og den fysiske butik

Bind den fysiske butik sammen med webshoppen. Signaler tydeligt at: “Du kan handle begge steder“. Det er de samme søde mennesker der betjener dig, de samme produkter.
Den vigtige relation mellem kunde, personale og brand (firmanavn), skal tages med over i webshoppen.
Sommerhus gæsten skal opleve, at kunne handle 365 dage om året 24 timer i døgnet i sin “ynglings sommer butik”.

3) Rammefortælling

Overfør sommerferiens positive oplevelser og stemning til webshoppen. Brug ikke kun shoppen til at præsentere produkter, men publicer stemning beretninger året rundt i tekst, billede og film. Gør det til et levende sted, hvor man lige skal ind for at tjekke sidste nyt fra sommerferie landet.
Nej – se hvor vild havet og stranden ser ud … tænk sig der badede vi i sommers“.

4) Arbejd med online markedsføring & SEO fra begyndelsen af

Udarbejd en klar plan for online markedsføring og SEO fra begyndelsen. Mange projekter mister fokus og kommer til at dreje sig om design, teknik og funktioner, frem for indtjening og hvordan kunden finder og ren faktisk handler i shoppen.

5) Sparring

Få altid professionel sparring, og gør det fra begyndelsen. Vent ikke til den tekniske fase.
Uanset hvor godt projektet er gennemtænkt, er det vigtigt med en, der stiller de rigtige spørgsmål, ser på opgaven med andre øjne.
Se mere på mit lokale webbureau beliggende i Odsherred, Nykøbing Sjælland.

Fem råd som jeg håber kan være med til at sætte tanker og måske projekter i gang.
Ja, Odsherred er som mange andre regioner i vandkantsdanmark udfordret, men heldigvis har vi selv den bedste mulighed for at ændre på tingenes tilstand.