WordPress er verdens førende CMS … motoren til din hjemmeside

Hvad er WordPress – CMS eller blog?

Ja WordPress er kommet langt, siden det i 2003 så dagens lys for første gang.
WordPress var den nye software, der skulle tilfredsstille datidens store “internet dille” – hver mand sin stemme … hver mand sin blog!
I dag er systemet vokset til verdens førende CMS, og benyttes nu af mere end 25% af samtlige hjemmesider.
Systemet har dog ikke glemt sine rødder – JA i dag er det bestemt et CMS, men har du blot brug for en lille personlig blog, er WordPress stadig svaret!

På Hjemmesider DK har vi udviklet et specielt tema, der er 100% målrettet til at benytte systemet som CMS.
Yderligere har vi udviklet en lang række plugin, der sammen med temaet og de “almindelige plugin” tilføjer funktionalitet til systemet. Fra blog til fuldblods CMS!

Webdesign og WordPress CMS

Designfrihed

 • Farver – vælg selv farverne på siden. Baggrund, tekst, overskrifter, links o.lign.
 • Størrelser og proportioner
 • Fonte (skrifttyper) – mulighed for at benytte et utal af forskellige skrifttyper. Er de almindelige websikre ikke nok, kan vi benytte de populære Google fonts.

Responsive webdesign og unikt design

Mobil og tablet (Ipad o.lig.) optimeret design. Det responsive design tilpasser sig skærmstørrelsen og er ikke baseret specifikt på hvilken telefon, eller tablet der benyttes. På den måde er det responsive design fremtid sikret. Nye telefoner og tablets kommer hele tiden på markedet, en evig strøm af produkter og opdateringer. Ved at lade hjemmesidens design være afhængig af skærmstørrelsen og ikke typen af styresystem eller version af telefonen, sikres en længere levetid for designet. Kodede man, så designet er optimeret specifikt mod eksempelvis Iphone X, ville man hurtig opleve, at hjemmesiden blev forældet. Apple skifter næsten til ny version hvert eller hvert andet år.
Apples IOS er bare ‘et mobilstyresystem, et andet populært er Googles Android – jo det Responsive design er en af de største og bedre udviklinger inden for web teknologien!

Langt de fleste webbureauer der arbejder med WordPress, benytter et af de mange færdig kodet WordPress temaer, som de tilpasser til kundens ønsker.
Hjemmesider DK kan vi også “overtales” til det, men vi vil langt hellere kode et 100% unikt tema til jeres firma hjemmeside. Det er mere interessant for os at arbejde på den måde, og I får en helt unik hjemmeside, som ikke bare er endnu en i mængden. Selvfølgelig har denne tilgang indvirkning på prisen – men kvalitet koster.
Vores løsning med at kode tema fra bunden, gør det samtidigt muligt for firmaer, der har en designer ansat til at være en aktiv del af processen.

Responsive hjemmesider med WordPress CMS
Responsive design er i dag et must!

Webshop i WordPress

Sælg dine produkter online på en simpel og effektiv måde med WooCommerce – en populær og sikker webshop løsning med alle fordelene fra din WordPress hjemmeside – nem administration, SEO optimeret, mange gode udvidelser o.a.
Tag imod betaling for dine ydelser på internettet, om det er en “almindelig” webshop der sælger skjorter, eller et community site med abonnementsbetaling.

Webshop med fart - hastigheden på dit CMS er vigtigt

Open Source når det er bedst

Udover vores egne WordPress plugin benytter vi selvfølgelig nogle af de populære udvidelser som eksempelvis:

NB! For at sikre et sikkert og hurtigt CMS, anbefaler vi altid, at holde antallet af plugin til et minimum. Jo flere plugin du installerer på din hjemmeside, jo langsommere bliver den. Samtidig forøges risikoen for at hackeren kan komme ind og ødelægge data, hvis mange plugin installeres.

Gutenberg editor

Med WordPress 5,0 blev den gamle editor skiftet ud med Gutenberg. Gutenberg blev en ny og anderledes brugeroplevelse for alle, der i mange år har arbejdet med den gamle TinyMCE editor. Med Gutenberg er det gamle skrivefelt fra TinyMCE erstattet af et utal af nye byggesten / muligheder. Gutenberg inddeler dit indhold (content) i enkelte blokke. Modsat den gamle editor kan du nu vælg en billedeblok, galleriblok ja selv teksten er opdelt i små selvstændige enheder. En blok til brødtekst, en blok til din overskrift etc. En fundamental ny måde at tænke på. Læs mere omkring Gutenberg her.

Med Advanced Custom Fields kan det komplicerede blive nemt!

Det er ikke en hemmelighed, at vi på HjemmesiderDK er stor fan af Advanced Custom Fields, som vi benytter på næsten alle vores hjemmesider. Fordelen med dette plugin er, at selv meget avancerede opstillinger og funktioner kan opsættes og kodes, så det for administratoren (web-ansvarlig) er nemt at arbejde med.

Advanced Custom Fields (ACF) benyttes til custom funktioner, Gutenberg blocks, temafunktionalitet, custom posttype etc. Et helt uundværligt redskab til den morderne og avancerede hjemmeside.

En anden og meget vigtigt grund til at vi elsker ACF er, at vi som webbureau har den fulde kontrol over kildekoden (HTML5). På den måde kan vi sikre, at vi altid arbejder med den mest optimale og elegante løsning. Hvilket er vigtigt for SEO og for at sikre evt. senere viderudvikling af WordPress hjemmesiden er så nem som overhovedet mulig.

Nyheder

Hold dine kunder og interessegrupper effektivt orienteret med nyhedsbreve, og XML feeds.
Tilføj et nyhedsbrev som MailChimp, Campaign Monitor, eller det danske Ubivox på hjemmesiden.

Skriv nyheder i dit WordPress CMS og send nyhedsbreve til dine kunder
Hold kontakten med dine kunder via nyhedsbreve

SEO og WordPress

WordPress er et CMS, der lever op til alle nutidens SEO anvisninger. Hvem ønsker i dag, en hjemmeside der ikke læses … ikke optræder i Googles søgeresultater (SERP)?
SEO er blevet af meget stor betydning ved online markedsføring. WordPress er den oplagte platform for arbejdet med online markedsføring!

Plugin som Yoast SEO og Rank Math, er næsten blevet standard for alle hjemmesider i dag.
Sammen med WordPress egen opbygning og kodning er en af de to nævnte plugins med til at sikre en 100% SEO optimeret løsning.
Når man vælger et færdigt købe-tema, skal man dog stadig være opmærksom på, at der desværre stadig er mange tema udvikler, der ikke går op i SEO. For dem er det mere vigtigt at de “rammer” så bredt som muligt med deres design og indbyggede funktioner.
Vi har altid fuld fokus på SEO, når vi udvikler vores temaer! Er du i tvivl, om dit nuværende tema er kodet rigtigt, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os.
(læs mere om SEO her.)

WordPress 100% SEO optimeret med Yoast SEO

Kontaktpersoner – medarbejdere, bestyrelsesmedlemmer o.a.

Opret nemt alle firmaets kontaktpersoner i en specielt tilpasset WordPress post type, der gør det nemt at tilføje nye og redigere i tidligere tilføjede personer. Kontaktpersonens data oprettes ved at udfylde prædefinerede felter, hvilket sikre en ensartet og nem indtastning og opsætning på hjemmesiden.

 • Inddel personerne i kategorier – hvis der er behov for at kunne opdele og sortere i blandt dem.
 • Rediger og tilføj nemt billede og kontaktdata ved de enkelte personer i prædefinerede datafelter
 • Layout sker helt af sig selv – alle personer står flot med billede og tekst både på din computer og smartphone
Opret kontaktpersoner på hjemmesiden

Spalter, billeder & accordion

 • I WordPress kan du nemt skrive i spalter og faktabokse for på den måde at gøre din tekst mere læsbar og give den et professionelt udtryk.
 • Opsæt tekst og billeder op på en professionel måde, så de står pænt ved siden af hinanden. (tekstombrydning)
 • Opret accordion på de enkelte sider, når du har stor og afgrænsede tekstmængder. Accordion er velegnet til FAQ o.lign. Med et klik på overskriften ruler tekst området elegant ned mens andre skjules.
Skriv nemt i spalter

Sociale medier

 • Effektiv deling på Facebook, Twitter og Linkedin.
  – uden brug af scripts og eksterne http kald. Det sikre en hurtigere loadtid på hjemmesiden (Et stort problem på mange eksterne løsninger som benytter et utal af scripts og andre filer i deres løsninger.)
 • Mulighed for nemt og effektivt at linke til dine profilsider på alle de sociale medier.
Facebook og alle de andre sociale medier

Et international CMS

Opret flere sprog på hjemmesiden, hvis du ikke kun henvender dig til det danske marked.
Internettet er globalt og flersproget, landegrænser er ophævet. Derfor er WordPress udviklet til at være et stabil og sikket CMS, når det gælder om at håndtere flere samtidige sprogversioner af hjemmesiden.

Har du flere sprog på siden, er det vigtigt, at du er ekstra OBS på din SEO. Sprog håndteringen udfordrer mange CMS i forhold til SEO. Det er bestemt ikke umuligt at opsætte hjemmesiden til både at have flere sprogversioner og samtidig være 100% SEO optimeret. Der er bare flere faldgruber, end hvis der kun er et enkelt sprog installeret på hjemmesiden.
Er du i tvivl, er du selvfølgelig meget velkommen til at tage fat i os, så kan vi hjælpe dig.

Opdateringer & sikkerhed

 • Hold ALTID din WordPress hjemmeside og de installerede plugin opdateret! Det kan du nemmest gøre, ved at aktivere den automatiske opdatering på siden der lister alle de plugin, du har installeret.
  Vær opmærksom på at ikke alle plugin har denne mulighed!
 • Hav ALTID backup af dit CMS! (database & filer). Spørg din host hvordan de håndtere backup. Hvor ofte de tager backup af filer og database, og hvor længe de gemmer dem.
  Ønsker du ekstra sikkerhed, end den dit webhotel kan give dig, findes der eksterne backup løsninger.

Vidste du, at vi også kan hjælpe dig med altid at holde dit CMS opdateret for på den måde sikre dig bedre mod hackerne.
Ring eller skriv til os for at høre mere.

Husk nu at opdatere!

Installation af WordPress – hvordan gør jeg?

Har du selv mod på opgaven, kan du selv nemt installere WordPress. Mange webhoteller (host) tilbyder i dag et såkaldt 1-klik installation direkte fra webhotellets administrationspanel. Du behøver ikke tænke på FTP, database o.lign. Nemt og enkelt!
Det eneste jeg vil anbefale dig at ændre under installationen, hvis du kan via 1-klik installation, er database prefix fra wp_ til et selvvalgt prefix som eksempelvis : myPrefix_
På den måde bliver det en smule mere besværligt for eventuelle hackere at komme ind på din hjemmeside. Langt det vigtigste våben i den kamp, er dog som jeg tidligere skrev altid at have ALT opdateret.