Udvikling af et WordPress plugin

Morten Andersen

Udvikling af WordPress Plugin

Bliv en del af et større fællesskab og skriv sammen med folk fra alle afkroge af verden – ja udvikling af et WordPress plugin kan være menneskeligt berigende!

Udviklingen af et lille WordPress plugin, gav lige pludselig sjove og nye menneskelige kontakter fra alle dele af verden.
Kodningen af et lille simpelt nyheds WordPress plugin, der som et lille element skulle indgår i en større WordPress opgave, har pludselige givet uventede og sjove oplevelser.
Efter at opgaven var fuldført beslutte jeg at udgive det på WordPress.org. Erfaring med at udgive og vedligeholde et offentligt WordPress plugin var en del af motivationen, men mest af alt var det nok mest som en lille gimmick.

Nyhedsflow på hjemmesiden

Simple News plugin’et er som navnet antyder et simpelt plugin til at håndtere nyhedsflow på hjemmesiden.
Via en ny “posttype” udgives nyhederne og med WordPress shortcodes og widgets, kan de vises med forskellige brugerdefinerede muligheder – antal, kategori og dato.
Meget enkelt men samtidig også meget brugbart, da mange firmaer, organisationer og privatpersoner vægter deres nyhedsflow højt på hjemmesiden. En god metode for at informere kunder og interessenter om nye tiltag, produkter, tanker o.lign.
Det kan heller ikke afvises, at Simple News benyttes for at på en nem og overskuelig måde at tilfredsstille Google’s “behov” for nyt indhold (“SEO fresh content”) på hjemmesiden.

Har du selv en WordPress hjemmeside kan du downloade og prøve det her:
wordpress.org/plugins/simple-news/

En mailboks fuld af oplevelser!

Efter udgivelsen på WordPress.com skete der det sjove og uventede, at folk fra alle dele af verden begyndte at skrive til mig privat. Omkring brugen af plugin’et, nye ideer til fremtidige versioner, almindelige “Wordpress uvidenhed” og ikke mindst ros og tak til mig for at have lavet lige det de havde brug for – dejligt!
Alle plugin der er hostet på WordPress.org har sit eget support forum og en mulighed for at give stjerner som anerkendelse/vurdering. Derfor kom det bag på mig at folk begyndte at skrive direkte til min emailadresse, men jeg må indrømme at jeg elsker det.

WordPress plugin der bliver brugt 🙂

På nuværende tidspunkt er Simple News i brug på over 3.000 hjemmeside (download omkring 28.900 gange), hvilket selvfølgelig ikke er voldsomt, når man tænker på hvor mange hjemmesider der i dag, er lavet med WordPress. Men det er nok til at give mig sjove og kærkommen mailkorrespondancer med så forskellige organisationer og personer som; fantasy forfattere, frikirker, rejsebureauer, trolde-spilds grupper, jurister og mange mange andre. Jeg fornemmer, at dem der skriver til mig ofte tænker, at det er ret “voldsomt”at skrive direkte hjem til udvikleren af plugin’et. Derfor giver de ofte meget information om dem selv og deres professionelle samt private virke i deres korrespondance. Hvilket kun er med til at gøre det mere berigende for mig.
Sjovt og dejligt når internettet kan benyttes til andet end statusopdateringer fra middagsbordet og kattevideoer!