SSL certififat fra http til https

Morten Andersen

SSL certifikat – Skift fra http til https

Hos hjemmesider.dk anbefaler vi at alle hjemmesider skifter til den sikre https protokol ved at tilkøbe et SSL certifikat. Det gør vi, fordi det er med til at give, sikkerhed, tillid og en bedre søgemaskine rangering.

På hjemmesider uden ssl certifikat, kan man i url-adresse-baren se et informationssymbol, der fortæller den besøgende at forbindelsen til sitet ikke er sikkert.

Ikke sikker http site - SSL certifikat
I url-adressebaren, vises et ikon der ved klik fortæller at forbindelsen til dette website er ikke sikker.

I modsætning vil der fremstå en fin grøn hængelås når hjemmesiden benytter et SSL certifikat.

SSL sikker website
Ved brug af SSL certifikat vises en grøn hængelås, og de besøgende bliver ved klik gjort opmærksom på at forbindelsen er sikker
  • SEO: Google har længe været ude med at de favoriserer HTTPS-websites. Det er dog ikke sådan at det umiddelbart giver store udsving i søgeresultaterne, men Google er meget klar i forhold til at anbefale ssl-kryptering. Som SEO faktor vil vi klart anbefale at følge Googles https retningslinjer. security.googleblog.com/2016/09/moving-towards-more-secure-web
  • Sikkerhed: Sikkerhed for dine kunder. Dine kunder / besøgendes oplysninger bliver krypteret, således at disse ikke kan stjæles og misbruges. Derudover vises den grønne hængelås for kunder der besøger et sikkert SSL krypteret site.
  • Tillid: HTTPS øger dine kunders tillid til dig og dit website, hvilket kan udmønte sig i et øget salg.

Hvad betyder https?

HTTPS står for Hypertext Transfer Protocol Secure, og bruges til at sende information mellem to parter på internettet. I realiteten er http og https meget ens, med den væsentlige fordel, at HTTPS gør brug af et såkaldt SSL certifikat til at transportere information. Et SSL certifikat beskytter datatrafikken mellem din hjemmeside og dine besøgende. Det betyder at den information dine besøgende afgiver i formularer eller login på din hjemmesiden ikke kan stjæles. De bliver krypterede, så det kun er hjemmesidens webserver der kan aflæse dataen. Det betyder en højere sikkerhed for jeres besøgende.

Hvilke typer hjemmesider skal skifte, skal alle have et SSL certifikat?

Browseren Firefox har i længere tid, angivet i url-adresse-baren hvorvidt den hjemmeside du besøger er SSL krypteret. Som noget nyt viser Chrome det nu også (vi er temmelig sikre på at også Internet explorer og Safari følger efter inden længe). Det vil sige at det kan påvirke kunder til ikke at handle eller besøge din hjemmeside hvis ikke sikkerheden er i orden.

Vi anbefaler at alle hjemmesider skifter til HTTPS. Allerede i 2014 anbefalede Google at hjemmesider skiftede til https. Mest væsentligt er skiftet dog for de hjemmesider der udveksler data med deres besøgende. Det kan være opsamling af mailadresser til nyhedsbrev, formularer, webshops, brugerlogin, chat mm.

Hvordan skifter vi fra http til https?

Som udgangspunkt er det ikke svært at skifte fra http til https. Der kan indkøbes SSL certifkater hos jeres webhost, eller hos anden ekstern udbyder.  (Koster i omegnen af 3000 kr.- for 3 år, lidt forskelligt fra webhost til webhost)

I processen er det vigtigt at der opsættes et script der sørger for at guide alle kald til hjemmesiden, via https i stedet for http. Hvis begge er tilgængelige skader det rangeringen af jeres hjemmeside i søgeresultaterne. Ved et skift skal der sørges for følgende:

  • Htacces redirect fra http til https
  • Alle kald til css mm. i template filer skal skiftes til https
  • Oprettes en ny robot.txt
  • Ændre protokol i Google Analytics og Search consule
  • Teste at alle billeder mm. hentes via https

Vi kan hjælpe jer!
Hjemmesider.dk står naturligvis altid til rådighed for rådgivning og hjælp til implementering af SSL certifikater.
Kontakt os for mere information: Tlf: 2242 4444

Mvh,
Hjemmesider.dk teamet