Stop Madspild

Undervisningsportal til de ældste elever i folkeskolen. Brugervenligt for brugeren, kompleks opbygning i Drupal.

Madspild reference

Opgaven

Stop Madspild er et tilbud til de ældste elever i folkeskolen om at arbejde journalistisk og projektorienteret med et af tidens helt store paradokser: Madspild. For selvom det slider på både økonomi og miljø, hælder hver dansker årligt 63 kilo mad direkte ned i skraldespanden. Det svarer til, at vi – alene i Danmark – kasserer mad til en hel million mennesker – hver dag.

For at møde de ældste elever på deres banehalvdel, ønskede teamet bag Stop madspild, at udvikle et online system der der bidrager til processen, når der skal udvikles journalistiske projekter.

Løsningen

Projektet er meget komplekst og udviklet i Drupal 7. Systemet er opbygget med en bruger inddeling der indebærer rollerne: Elev, Redaktionssekretær og lærer, som alle for en forskellig vejledning og process igennem projektværktøjet.

Stop Madspild tilbyder jer at arbejde med medieproduktion om madspild i et digitalt miljø. I opretter jer som brugere her i produktionsmiljøet, hvor systemet holder styr på redaktioner og arbejdsgrupper – samt på research, kildematerialer, aftaler, produktioner og offentliggørelse.

Læreren opretter holdet/klassen, og sender links ud til samtlige elever. Når alle har oprettet sig som brugere, tildeles de forskellige roller i redaktionerne – og arbejdet som producerende journalister kan begynde. Undervejs gemmer systemet alle kommentarer og elementer af dialog om research, kilder og produktion, så det er muligt at gå tilbage og se, hvordan beslutningerne blev taget.
I sidste ende kan produktionerne publiceres til et fælles klasse-forum – samt til et stort offentligt tilgængeligt mediearkiv.

Når læreren opretter et nyt hold i produktionssystemet, sendes der samtidig en mail med en række oplysninger – samt en vedhæftet vejledning til systemet.