Ringsted Lilleskole fik ny hjemmeside da den gamle skoleporten.dk hjemmeside var stærkt forældet!

Ringsted Lilleskole var kede af det førstegangsindtryk besøgende fik af dem på hjemmesiden.

Lilleskole med skoleporten.dk løsning skiftede til WordPress
Dronefilm byder de besøgende velkommen på hjemmesiden.

Den gamle lilleskole skoleporten.dk løsning var i et design, der ikke kunne sammenlignes med nutidens hjemmesider.
Derudover var skoleporten.dk løsningen ikke responsive, så besøgende på smartphones og tablets kunne ikke benytte hjemmesiden.
De fleste sider var lavet med PDF filer, hvor de skulle være lavet med almindelig tekst – kort sagt det var tid til en ny og tidssvarende hjemmeside for Ringsted Lilleskole.

Skole hjemmeside i WordPress

Med en hjemmeside i WordPress har friskolen fået et CMS, som de fremover nemt selv kan administrer. Det er nemt at oprette nye sider og rette i de eksisterende.
Samtidig er det med den nye funktion i WordPress, hvor plugin selv kan holde sig opdateret med de nyeste sikkerhedsopdateringer, blevet utroligt nemt at vedligeholde selve CMS systemet – skulle der opstår noget i hverdagen, som skolen ikke selv kan forstå eller løse, er vi heldigvis aldrig længere væk end en opringning eller mail 🙂

Fra PDF fil til “rigtig” tekst.

Vi oprettede alle siderne på den nye hjemmeside

Lilleskolen ønskede at vi flyttede alt indhold fra den gamle skoleport.dk løsning over i WordPress.
Rent praktisk blev det til en masse copy / paste af tekst, da de fleste gamle sider lå i PDF filer og nu skulle oprettes i WordPress som rigtige tekst sider. Under dette arbejde kunne jeg sikre at den rigtig HTML struktur blev benytte. Dette gjorde dem mere “robuste”, nemme at ret i og ikke mindst sikre den rigtig brug af overskrifter, lister o.lign. som er så vigtig, hvis siderne også skal klare sig godt i Googles søgeresultater (Serp). Læs evt. mere om SEO.

Efter hver ny side jeg fik oprette på hjemmesiden, “fløj” der email frem og tilbage mellem mig og Ditte (skoleleder), så vi langsomt men sikkert fik oprette indholdet på en måde som skolen ønskede det.

Lilleskoler og Friskoler kom ind i kampen!

Efter arbejdet med friskole hjemmesiden undersøgte jeg for sjovt, hvordan landets andre friskoler og lilleskoler promovere sig på internettet. Til min store overraskelse opdagede jeg, at rigtig mange stadig benytter den gamle forældede skoleporten.dk løsning.
Domæner som:

  • lilleskole skoleporten.dk
  • friskole skoleporten.dk


Jeg vil derfor opfordre alle lilleskoler og friskoler til at komme “ind i kampen” og fremstå nutidigt og en smule mere “lækkert”.
Skoler der ønsker at tiltrække sig et større elevtal, har efter min mening så meget at vinde med en nutidig optimeret hjemmeside!

Besøg Ringsted Lilleskole her.