Nørrebro Lilleskole har fået ny wordpress hjemmeside

Fra Joomla til Wordpress

Nørrebro Lilleskole kontaktede os med henblik på at få lavet en ny hjemmeside. Deres ældre Joomla site, stod for en opgradering, og de valgte i stedet at få lavet en helt ny hjemmeside i WordPress.

Skolen benytter ikke Forældreintra eller Aula, hvorfor der var lidt flere krav til funktionalitet i forhold til at formidle lektier, ugeplaner, årsplaner og evalueringer på deres hjemmeside.

Forsidebilledet, er designet af den lokale grafiske designer Rikke Jensen fra Nørrebro. Ud fra det, blev der valgt en farvepalette som bruges igennem hele hjemmesiden.

WordPress filarkiv

For at imødekomme behovet for at lærerne kan holde klassernes sider ved lige, enkelt og simpelt, er der programmeret et filarkiv, hvor filer der bliver uploadet automatisk lander på de rigtige undersider. Klassesiderne er blevet opdelt i årgange, så dokumenterne følger klassetrinnet igennem hele deres skoleforløb. Filer og noter, ligges enkelt op, ved at kategorisere dem, i forhold til type og årgang.

Venstrestillet menu

For første gang i mange år, fik vi lov til at prøve kræfter med en venstrestillet menu. Ønsket fra ledelsen var, at venstremenuen skulle være med til at skabe overskuelighed, og sikre at brugeren altid vidste hvor de befandt sig, og hurtigt kunne navigere sig fra det ene punkt til det andet. Vi synes det virker, men skal også lige vænne os til at det ikke som på 99% af alle sites nu om dage, er en topmenu der præger siden.

Strukturering og oprettelse af indhold

Ledelsen har gået alt deres indhold igennem – for at sikre en helt ny start på den nye hjemmeside. Vi har modtaget lister over det forskellige indhold. Hvilken indhold skal flyttes direkte, og hvilket skulle gennemskrives. I fællesskab har vi fundet den bedste struktur for indholdet, og har opsat det på ny.

Samarbejde

Vi har igennem hele processen været rigtigt glade for samarbejdet, som har fungeret med sans for detaljen, samtidig med en pragmatisk holdning.
Det gode ved en hjemmeside, er at den jo aldrig bliver færdig. Der kan udvikles og opsættes indhold løbene så, den både følger med tiden, og ikke mindst med det der sker på skolen.